Wraps met gegrilde groenten
14 mei, 2024
Recepten
augustus 28, 2023
737 Weergave(s)
Mijn favoriete gerecht allertijden is deze heerlijke tomaten Risotto. Als Iemand de vraag dropt ”wat zal ik vanavond eens eten?” raad ik vaak en graag dit recept aan.
Het fijne van het gerecht is dat je niet veel ingrediënten in huis hoeft te hebben om iets lekkers op tafel te zetten. Ook vind ik het zelf fijn om niet elke dag vlees te eten. Ik laat je weten hoe je dit fantastische gerecht maakt.
1. Zet de oven aan en verwarm deze op 200 graden (heb je een Airfryer kun je deze ook gebruiken dat gaat een stuk sneller!) Snipper de ui en knoflook en laat ze fruiten in een pan met olie. Voeg nu de risottorijst toe en laat deze even meebakken tot de korrels er glanzend uit zien. Zet een pan groentebouillon op zodat deze alvast kan opwarmen.
2. Blus de risotto nu goed af met een flinken scheut droge witten wijn. Op het moment dat de wijn is opgenomen voeg je het blik tomaten blokjes toe. Houd de risotto vochtig door af en toe een soeplepel groentebouillon toe te voegen.
3. De cherrytomaatjes gaan nog niet door de risotto heen maar worden eerst gepoft in de oven. Besprenkel de tomaatjes met olie, peper en zout en voeg als je dit lekker vindt nog wat knoflook toe. Ik ben zelf van mening: nooit genoeg knoflook. Plaats deze in de oven voor ongeveer 17 minuten. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
4. De risotto is ongeveer na 30 minuten klaar, proef af en toe of deze al naar wens is.
5. Schep de Parmezaan erdoorheen en verdeel de risotto over de borden. Verdeel de burrata en gepofte tomaten over de borden en leg er wat verse basilicumblaadjes overheen. Wat ik zelf lekker vind is om een grote hoeveelheid peper toe te voegen om erdoorheen te scheppen, maar dit is ook naar smaak. Zout is niet nodig omdat de Bouillon al veel zout bevat. Als je iets meer wil toevoegen aan je gerecht zijn gebakken garnalen of walnoten nog zeker een aanrader.
Saskia is gek op lekker koken en eten. Een echte hobbykok dus. Ze deelt haar favoriete recepten graag met jou.