Wraps met gegrilde groenten
14 mei, 2024
Recepten
juli 6, 2023
735 Weergave(s)
Dit is een heerlijk recept. Zeer makkelijk te maken, maar je staat er wel de nodige uren voor in de keuken. Overigens kun je tijdens het pruttelen natuurlijk ook andere dingen in huis doen, dus je hoeft niet constant bij de pan te staan. Ik leg je uit hoe je dit heerlijke Russische gerecht op tafel zet.
Stap 1: Laat het vlees een nacht weken in een grote pan. Haal het er ’s ochtends uit en was goed uit. Vergeet ook niet om de hoeven van de varkenspoot goed te wassen.
Stap 2: Doe de varkenspoten en kippenboutjes in een grote kom.
Stap 3: Bedek het vlees met water. Zet op hoog vuur, dek af en breng aan de kook.
Stap 4: Giet het water af en was het vlees.
Stap 5: Giet net genoeg water (5-6 liter) over het vlees en voeg de laurierblaadjes toe. Gebruik niet te veel water.
Stap 6: Voeg 1 eetlepel zout toe en zet het vuur laag tot licht rollend sudderen. Laat dit vervolgens 4 uur sudderen.
Stap 7: Voeg een wortel en een ui toe en kook dit nog een uurtje mee.
Stap 8: Voeg zout toe. Gooi de bouillon niet weg en voeg geen water toe aan de pan!
Stap 9: Verwijder de drumsticks en wortels en leg de rest opzij om af te koelen.
Stap 10: Gooi de varkenspoten, ui en laurierblaadjes weg.
Stap 11: Gebruik een fijnmazige zeef bekleed met 3 stukken keukenpapier en zeef de bouiloon zodat deze helder is. Pel en pers 4 teentjes knoflook in de bouillon.
Stap 12: Haal het vlees eruit en laat dit even afkoelen. Vervolgens haal je het vlees van de botten. Als jet goed gaar is, vallen het varkensvlees en het rundvlees er gemakkelijk af. Verwijder vervolgens de huid.
Stap 13: Snijd het vlees in stukjes en schik het op borden. Snijd de gekookte wortels in zeer dunne ringen.
Stap 14: Schik een laag varkensvlees in een schaal met hoge zijkanten en verdeel rond de wortenringen.
Stap 15: Giet genoeg van de hete gezeefde bouillon erbij om het vlees te bedekken. Zet een nacht in de koelkast of tot het voldoende stevig is.
Lisa is dol op bakken, koken en heerlijk eten. Met haar Russische achtergrond deelt ze graag traditionele recepten.