Yoghurt bowl met granola
03 okt, 2024
Recepten
november 20, 2024
1391 Weergave(s)
Geniet van dit eenvoudige en smaakvolle gerecht voor romige gnocchi met feta uit de oven. Dit heerlijke comfortfood staat in ongeveer 20 minuten op tafel, met maar een paar ingrediënten!
– 500 gram gnocchi
– 400 gram cherrytomaten uit blik
– 1 theelepel Italiaanse kruiden
– 150 gram verse romaatjes
– 150 gram feta
– Een handje verse basilicum
– Peper en zout naar smaak
– Boter of olie om de ovenschaal in te vetten
1. Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Ovenschaal voorbereiden: Vet een ovenschaal licht in met boter of olie. Giet de cherrytomaten uit blik in de schaal.
3. Verse tomaat toevoegen: Snijd de romaatjes in partjes en voeg ze toe aan de ovenschaal.
4. Kruiden en gnocchi toevoegen: Bestrooi de tomaten met Italiaanse kruiden, peper, en eventueel een snufje zout. Voeg de gnocchi toe en meng alles goed door elkaar.
5. Feta in de oven: Leg het blok feta in het midden van de schaal en bak het geheel ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
6. Roeren en basilicum toevoegen: Haal de ovenschaal uit de oven, prak de feta lichtjes met een vork en roer deze door de gnocchi en tomaten. Voeg als laatste de verse basilicum toe en schep erdoorheen.
Heerlijk met een beetje pittige olijfolie eroverheen voor extra smaak. Eet smakelijk!
Jamin is dol op bakken, koken en heerlijk eten.