Yoghurt bowl met granola
03 okt, 2024
Recepten
november 20, 2024
1399 Weergave(s)
Bibimbap is een geliefd Koreaans rijstgerecht met groenten en een gebakken eitje. Deze versie maak je met komkommer, shiitake-paddenstoelen, wortel en een zelfgemaakte pittige saus.
– 1 komkommer
– 300 g rijst
– 250 g shiitake-paddenstoelen
– 300 g wortel
– 200 g taugé
– 4 theelepels sesamzaad
– 2 bosuitjes
– 4 eetlepels sojasaus
– 3 tenen knoflook
– 2 eetlepels sesamolie
– Zonnebloemolie om in te bakken
– 4 eieren
– 1 eetlepel sriracha
– 4 eetlepels tomatenpuree
– 1 eetlepel honing
– 2 eetlepels witte wijnazijn
– 2 eetlepels sesamolie
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Maak de saus door de sriracha, tomatenpuree, honing, witte wijnazijn en sesamolie goed door elkaar te mengen. Zet deze apart.
3. Bereid de shiitake door ze in plakjes te snijden en te bakken in een pan met een beetje zonnebloemolie, sesamolie en sojasaus. Haal uit de pan en zet opzij.
4. Bak de wortel in dunne reepjes gesneden, samen met fijngehakte knoflook en een beetje olie. Haal de wortel uit de pan.
5. Bereid de taugé en bosui door de bosuitjes in ringetjes te snijden. Bak ze kort samen met de taugé in een beetje olie.
6. Snijd de komkommer in reepjes.
7. Bak de eieren in een pan als spiegeleieren; zorg dat de dooier heel blijft en nog zacht is.
1. Verdeel de rijst over vier kommen.
2. Leg de groenten – de wortel, shiitake, taugé met bosui en komkommerreepjes – mooi op de rijst. Houd in het middenruimte vrij voor het gebakken eitje.
3. Garneer met sesamzaadjes en serveer met de pittige saus erbij.
Jamin is dol op bakken, koken en heerlijk eten.