Yoghurt bowl met granola
03 okt, 2024
Recepten
augustus 28, 2023
886 Weergave(s)
Pelmeni is één van mijn favoriete Russische gerechten. Het zijn deegbolletjes gevuld met vlees die vervolgens gekookt zijn in water of bouillon. Ik eet het zelf graag als hoofdgerecht maar het is ook heerlijk in de soep. In dit recept vertel ik je hoe je dit fantastische gerecht op tafel zet. Met dit recept kun je 50 a 60 stuks maken.
Stap 1: Meng de bloem, het zout, 1 ei en het water door elkaar tot een mooi deeg.
Stap 2: Laat het deeg minimaal 45 minuten rusten
Stap 3: Snipper de ui en maak de knoflook klein. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de vulling door elkaar.
Stap 4: Leg wat bloem op je werkblad. Rol het deeg hierop tot je een plak van 2 millimeter dik hebt. Steek met een borrelglas of vormpje rondjes uit het deeg.
Stap 5: Vul de deegrondjes met een theelepel gehaktmengsel en vouw ze dicht tot halve maantjes. Kleef de punten hoed aan elkaar, zodat het net kleine roosjes lijken.
Stap 6: Breng een flinke pan water met 30 ml olie erin aan de kook.
Stap 7: Doe de pelmeni in porties in de pan. Wanneer ze gaan drijven zijn ze klaar!
Vaak serveer ik de pelmini met dille en crème fraiche.
Ksenija is dol op bakken, koken en heerlijk eten. Met haar Russische achtergrond deelt ze graag traditionele recepten.