Wraps met gegrilde groenten
14 mei, 2024
Recepten
augustus 28, 2023
733 Weergave(s)
Vandaag heb ik een heerlijke Russische soep voor jullie op de planning staan. Een soep met lekker veel groenten. Onderstaande recept is geschikt voor 4 personen. Ik zou zeggen: pak de pan er maar bij en ga lekker aan de slag!
Stap 1: Rasp 75 g bieten en snijd de overige 225 g in blokjes.
Stap 2: Smelt de boter in een grote soeppan en bak de ui in 10 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze 5 minuten mee.
Stap 3: Voeg de blokjes biet, prei, bleekselderij en laurier toe en bak deze 10 minuten mee op middelhoog vuur.
Stap 4: Voeg de bouillon en aardappelen toe aan de soep. Breng deze aan de kook, dek de pan af en kook 15 minuten op laag vuur.
Stap 5: Roer de geraspte bieten en kool door de bouillon en kook 10 minuten verder op laag vuur.
Stap 6: Breng op smaak met azijn, suiker, zout en peper. Zet het vuur uit en laat de borsjtsj zo’n 10 minuten afgedekt rusten.
Stap 7: Garneer met dille en een klodder crème fraîche. Tip: heerlijk om te serveren met donker brood. Smakelijk!
Ksenija is dol op bakken, koken en heerlijk eten. Met haar Russische achtergrond deelt ze graag traditionele recepten.