Wraps met gegrilde groenten
14 mei, 2024
Recepten
augustus 28, 2023
741 Weergave(s)
Heb je trek in een heerlijke salade? Dan heb ik een goed recept voor je. Ik leg je uit wat je nodig hebt en hoe je het maakt.
1: Was eerst de bieten en aardappelen. Wikkelen per stuk in folie en leg op een bakplaat en daarna in de oven bakken: aardappelen 30 minuten, bieten ongeveer 50 minuten op 200°C. Daarna even laten afkoelen.
2: Kook de eieren voor 10 minuten. Koel vervolgens af met koud water. Schil de ui en hak deze fijn. Doe het in een kom en garneer met appelciderazijn. Laat het ongeveer 5 minuten staan.
3: Rasp de afgekoelde aardappelen en bieten met een middelgrote rasp in verschillende bakjes. Giet de appelciderazijn van de ui af. Pel de eieren en scheid ze in wit en dooier, hak daarna met een mes fijn.
4: Snijd de haring in kleine blokjes. En de krabsticks in de lengte doormidden snijden en vervolgens in dunne halve ringen snijden. Meng voor de saus mayonaise met zure room. Voeg een beetje zout en peper toe.
5: Vet de bodem van een hoge glazen kom in met een kleine hoeveelheid saus en leg de aardappelen erin. Verdeel de haring en ui erover. Bestrijk met een beetje saus.
6: Voeg vervolgens de krabsticks toe. Bestrijk met een beetje saus. Top af met wit, de helft van de dooiers en bieten. Bestrijk de bovenkant met de resterende saus. Bestrooi met de resterende dooiers. Garneer met dilleblaadjes.
7: Zet salade 2 uur in de koelkast om op smaak te komen. Vervolgens is de salade klaar om te eten. Smakelijk!
Ksenija is dol op bakken, koken en heerlijk eten. Met haar Russische achtergrond deelt ze graag traditionele recepten.