Wraps met gegrilde groenten
14 mei, 2024
Recepten
augustus 22, 2023
744 Weergave(s)
Dit is een heerlijk Russisch gerecht met gehakt en kool. Ik ben zo dol op dit gerecht, dat ik het zelf minimaal één keer per week op tafel zet. Ik vertel je graag hoe ik dit recept maak.
Stap 1: Kook de koolbladeren en stukken 20 minuten in zout water en laat ze daarna goed uitlekken.
Stap 2: Rol de gehaktballen in een koolblad en steek er een stokje in of houd ze dicht met een touwtje.
Stap 3: Bak de gevulde savooibladeren lichtjes aan en voeg er de knoflook en ui aan toe.
Stap 4: Voeg een flinke hoeveelheid water toe. Net genoeg zodat de gevulde bladeren niet onder water staan. Voeg de tijm, laurier, peper, zout, tomatenpuree, ketchup en suiker toe. Laat een half uur koken en draai de gevulde bladeren af en toe om.
Stap 5: Verdik de jus met de maïzena en proef of er nog suiker, peper of zout toegevoegd moet worden.
Lynn is dol op bakken, koken en heerlijk eten. Met haar Russische achtergrond deelt ze graag traditionele recepten.