Wraps met gegrilde groenten
14 mei, 2024
Recepten
augustus 22, 2023
740 Weergave(s)
Vandaag heb ik een heerlijk zoet recept voor jullie. De voorbereidingstijd is slechts 25 minuten en de appels moeten daarna 25 minuten in de oven. Ik vertel je graag hoe je deze heerlijke gebakken appels op tafel zet.
Stap 1: Gebruik voor dit recept grote, sappige, zoete appels. Schil de helft van iedere appel, waardoor de bovenkant van de appel geschild is.
Stap 2: Snijd met een mes een conische vorm uit de appel waarbij je het klokhuis meeneemt, zonder tot het einde door te snijden.
Stap 3: Hak de walnoten in kleine stukjes. Houd je niet van walnoten? Dan kun je dit uiteraard ook weglaten.
Stap 4: Knip een stuk folie of bakpapier af en bedek de bodem van de ovenschaal hiermee. Zet vervolgens de appels in met de uitgesneden gaten naar boven. Giet vervolgens een theelepel suiker in ieder gat. Vervolgens vul je de rest van het gat met de gehakte walnoten.
Stap 5: Strooi kaneel over de appels heen. Zorg ervoor dat je het midden en de randen waar de schil zat goed geraakt worden.
Stap 6: Zet de appels voor 25 minuten op 180 graden in de oven. Controleer af en toe of de appels geen pap worden. De appels mogen iets zachter worden, maar moeten hun vorm wel grotendeels behouden.
Je keuken zal heerlijk ruiken na het bereiden van deze appels. Smakelijk!
Ksenija is dol op bakken, koken en heerlijk eten. Met haar Russische achtergrond deelt ze graag traditionele recepten.